Søk
Close this search box.

788 meter spesialtilpassede rustfrie renner og industrisluk til innovasjonssenter i Stockholm

Purus leverer skreddersydde rustfrie renner til Alfa Lavals nye hovedkvarter i Stockholms Business distrikt

Eiendomsselskapet Fabege står for oppføringen av bygget Separatorn 1, som er en del av byutviklingen i Stockholm South Business District i Flemingsberg. Alfa Laval blir den første store leietakeren, med kontorer og et innovasjonssenter som inneholder alt fra separatorer til rent ballastvann.

Flemingsberg i Huddinge er et av Stockholms mest ekspansive områder, med planer om mange nye boliger og kontorer. Fabege er en av hovedaktørene på stedet, som planlegger og utvikler nye og attraktive lokaler for flere store virksomheter, inkludert Operan/Dramaten og Alfa Laval.

Målet er å skape et attraktivt knutepunkt for næringslivet sør for sentrum, med rundt 50 000 arbeidende mennesker og boliger for 50 000 innbyggere. Her kan de dra nytte av kollektiv- og regionaltrafikkens sørlige knutepunkt og et av Stockholms største naturreservater.

Alfa Lavals nye hovedkvarter i Stockhom med rustfrie renner og industrisluk fra Purus

Tolv etasjer for innovativt arbeid

Byggingen av Separatorns tolv etasjer startet sommeren 2022, med planlagt innflytting våren 2025. Den nye arbeidsplassen for Alfa Laval og deres innovasjonssenter for “high-speed separation and emerging technologies” skal legge til rette for nye arbeidsmåter med et høyteknologisk laboratorium for utvikling og testing av produkter. Bygget vil også inneholde en restaurant, garasje og ulike tekniske rom.

Prosjektet blir til til med hjelp av blant andre Brunnberg & Forshed (husarkitekt), Tham Videgård (utvendig design) og Wingårds (interiør).

Fabege er opptatt av at byggets klimaavtrykk gjennom dets levetid skal være så lavt som mulig, med fornybare energikilder og en høy grad av energiutvinning. Målet er å oppnå en BREEAM-SE-sertifisering på nivå Excellent. 

Les mer om BREEM-sertifiseringen på Fabege sine nettsider her (åpnes i ny fane).

purusränna

Spesialtilpassede industrisluk fra Purus løste utfordring med lav byggehøyde

Mälarrör Installation AB har ansvar for prosjektets VVS-installasjoner. De henvendte seg til oss i Purus for råd og diskusjon om løsninger for avløpssystemet på ulike etasjer. På tredje etasje oppsto det en utfordring med en så lav byggehøyde at de ikke trodde det fantes en ferdig løsning med rustfrie renner som kunne brukes. De vurderte derfor en løsning med plass-støpt form direkte i gulvet, for deretter å supplere med Purus-rister.

Våre spesialister på rustfrie renner og industrisluk foreslo en annen løsning, hvor vi skulle lage systemet Purusrenne Spalt Modul for epoxygulv med lavest mulig byggehøyde, uten fall og uten flensforbindelse, som de deretter kunne sveise sammen på stedet.

På denne måten kunne de få renner som fungerte for hele etasjen, uten å måtte spesialstøpe gulvet. Det var en mer effektiv og tryggere løsning som de umiddelbart aksepterte.

”Purus har vært svært hjelpsomme i arbeidet med å finne den beste løsningen for akkurat dette prosjektets behov. Vi har hatt en god dialog hele veien og ser frem til å besøke deres produksjon i Smålandsstenar for å se hvordan rennene produseres."

John Norling, ansvarlig for anbud og kalkyle hos Mälarrör AB

purusränna

Rustfrie renner og sluk tilpasset krevende miljøer

Totalt leverer Purus 788 meter med skreddersydde rustfrie renner og sluk til første til fjerde etasje i bygget. Disse områdene inkluderer restaurant, garasje, garderober, tekniske rom, sykkelrom, inngangsparti, innovasjonssenter og kontorlokaler.

Produktene omfatter både spesialtilpassede modeller fra Purusrenne Spalt Modul samt Purusrenne 100 for epoxy, i tillegg til over 30 rustfrie sluk som er tilpasset for asfalterte overflater.

Bærekraft og effektivitet i fokus

Purus’ produkter ble valgt på grunn av evnen til å tilpasses komplekse byggtekniske krav, noe som var avgjørende for å møte utfordringene i dette innovative bygget. Med produksjon i Smålandsstenar, Sverige, kan vi tilby kortere leveransetider og redusert miljøbelastning sammenlignet med internasjonale leverandører. Dette bidrar til en mer bærekraftig og effektiv byggeprosess.

 

Kontakt Morten Hagen, salgssjef prosjekt

Ta kontakt med meg om du har spørsmål om lignende løsninger eller ønsker rådgivning til et prosjekt!

Morten Hagen
+47 95 55 91 20
morha@joti.no

 

År: 2022-2025

Purus rustfrie renner: Purusrenne Spalt Modul & Purusrenne100