Søk
Close this search box.

Purus har levert 245 meter rustfrie renner til Bodø Spektrums nye svømmehall

Effektive og hygieniske rustfrie renner til Bodø Spektrums nye svømmehall

Bodø kommune har lenge hatt et sterkt ønske om å tilby innbyggerne et moderne trenings- og konkurransebasseng, og resultatet ble en ny svømmehall i tilknytning til Nordlandsbadet i Bodø Spektrum. Det nye bassenget på 25 meter med 8 baner, tribune og tilhørende fasiliteter, er designet for å møte både trenings- og konkurransebehov.

Purusrenne 100 – En Ideell Løsning for Svømmehaller

Til dette ambisiøse prosjektet har Purus levert 245 meter med Purusrenne 100, en løsning som er spesielt tilpasset de tekniske kravene i svømmehaller og badeanlegg. Purusrenne 100 er kjent for sin allsidighet og holdbarhet, med en konstruksjon som passer perfekt til miljøer hvor både funksjon og hygiene er avgjørende. For dette prosjektet ble det levert rennesluk i både rette, vinklede og u-formede varianter, alt tilpasset de spesifikke behovene i prosjektet. Slukristene ble valgt med et minimalistisk Chess-mønster som er ideelt for barfotbruk i våtrom som svømmehaller.

Benytt pilene for å bla gjennom bilder fra prosjektet:

Samarbeid og tilpasning til byggeprosjektet

Prosjektet ble gjennomført med Gunvald Johansen Bygg som ansvarlig for bygningsmessige arbeider, og Haneseth VVS stod for rørleggerarbeidene. Prosjekteringen ble ivaretatt av OPV Consulting og Terje Grønmo Arkitekter, mens Bodø Spektrum, som er heleid av Bodø kommune, var byggherre. I løpet av byggeprosessen har Purus’ spesialist på rustfrie renner og sluk, Morten Hagen, vært i tett dialog medprosjektleder hos  Haneseth VVS, Jostein Hansen,  for å sikre at installasjonen og funksjonen av renneslukene møtte alle forventninger.

Rørlegger fra Haneseth VVS Bodø AS står foran nyåpnede Bodø Spektrum, med konkurransebasseng og rustfrie renner og sluk fra Purus
Prosjektleder hos Haneseth VVS, Jostein Hansen

Fleksible renner tilpasset prosjektets behov

En viktig faktor ved Purusrenner er at de kan tilpasses konstruksjonelle utfordringer på byggeplassen. I tillegg til standard lengder, produseres våre renner på mål etter kundens spesifikasjoner, noe som var avgjørende i dette prosjektet. Produksjonen skjer i vår fabrikk i Smålandsstenar, Sverige, noe som også bidrar til en kortere leveransekjede og reduserte transportutslipp.

Flytsonen – Bodøs Nye Svømmehall

Den nye svømmehallen, kalt “Flytsonen” etter en offentlig navnekonkurranse, åpnet 20. april 2024 og gir nå Bodø og regionen et toppmoderne bade- og svømmeanlegg. Vaktmesteren ved Bodø Spektrum er svært fornøyd med funksjonaliteten til renneslukene, som spiller en kritisk rolle i å opprettholde høy hygiene og effektiv vannhåndtering i anlegget.

Konfigurer purusrenner til ditt prosjekt i renneguiden:

Våre spesialister tilbyr prosjekteringsbistand, sender forslag og tilbud på større prosjekter, og kan kontaktes på telefon eller e-post: prosjekt@purus.no

Du kan også klikke deg inn i vår konfigurator for renner og sluk i rustfritt stål; Renneguiden, og velge de komponentene som passer ditt prosjekt. 

År: 2024

Haneseth VVS Bodø AS